Författarcentrum Östs styrelse tvingas lägga ner bokförlaget Podiums verksamhet. Beslutet om nedläggningen togs den 30 september. De böcker som givits ut under 2014 kommer dock fortsätta att säljas några månader in på 2015. 

Läs mer

 

 

Active ImageStrindberg på de nationella minoritetsspråken!

Nu har vi sett till att Strindberg talar nordsamiska, meänkieli, jiddisch och romani chib. Läs mer om projektet här.

 
 
Podium och Publit i nytt samarbete

Publits logga Nu blir det billigare och enklare för författare att ge ut böcker via Podium Distribution, tack vare den nya tryck- och distributionstjänsten Publit. Publit trycker och distribuerar böcker on-demand till vanliga bok-

handeln och nätbokhandeln.

 

  – Att trycka en bok i taget passar oss bra eftersom våra böcker är riktiga långsäljare, säger Helena Eitrem, vikarierande projektledare och redaktör på Podium. Det står författarna fritt att välja tryckeri, men Publit har bra priser och gör fina böcker. Att de erbjuder skyddsomslag fick oss på fall, fortsätter hon.

Genom att använda Publit slipper Podium och författarna även ta den ekonomiska risk som är förenad med större upplagor.

  – Podium och Publit är en perfekt match, säger Per Helin, VD på Publit. Tillsammans kan Podium och Publit erbjuda Författarcentrums medlemmar allt de behöver för att de snabbt och enkelt ska kunna ge ut sina böcker. Jag tycker att vårt samarbete tydligt visar vilka möjligheter som den nya tekniken i vårt system för med sig.

Följande titlar är först ut i samarbetet mellan Podium och Publit:
En nyskriven bok av Peter Pohl. »Tudda Galumpan och önskesnäckan« av Kerstin Backman, som ska ges ut på nytt. »Jentl, jeshivapojken« av Isaac Bashevis Singer, som ges ut på jiddisch, transkriberad jiddisch och svenska.