Start arrow Böcker arrow NU blir det bra av Marie Morin
NU blir det bra av Marie Morin

 Wivi Lundin kommer till Boden under andra världskriget för att börja sitt liv. Hon tjänar egna pengar och förälskar sig i en av Bodens alla militärer. Men hon bär också tidigt i sitt liv ett tungsinne.
Du tänker för mycket Wivi, får hon höra.
Jag tänker inte, jag känner, svarar hon.

 

När hon söker hjälp finns det senaste att tillgå: elterapi och lugnande tabletter. Behandlingarna följer henne från Boden till Karlstad, men Wivi har bara fokus på en sak – att se barnen växa upp och bli självständiga.

 

»NU blir det bra« är Marie Morins femte roman. Hennes första roman Maskrosminnen (2008) handlar om ett maskrosbarn. I den här boken, som bland annat bygger på autentiska journalanteckningar, får vi följa en förälder bakom de här barnen.
Marie Morin skildrar en mors kamp för sina barn och en människas kamp mot känslor som växer sig stora och oförklarliga. Wivi Lundin blir en spegling av sin tid, en tid då tabletter kunde bota allt och kvinnors känslor var skrämmande.

 

PRESSRÖSTER

 

"Romanen bygger delvis på verkliga journalanteckningar och utspelas i en tid då man ännu inte var van vid kvinnors känslor.[...] På så vis blir "NU blir det bra" också ett spännande tidsdokument."

 

Jessica Johansson, VLT

 

Välskrivet om ett kvinnoliv i Boden

"Nu blir det bra är stark och osentimental, och ett kvinnoporträtt som är både tidshistoriskt trovärdigt och samtidigt tidlöst. Många kommer att känna igen ”Wivi”, hennes kamp mot tablettberoendet, och den starka kärleken till sina barn."

 

Maria Vedin, NSD

 
  • Titel: NU blir det bra
  • Författare: Marie Morin
  • Formgivning: Malin Södergren, Ordgruppen
  • Antal sidor: 272
  • Utgivningsdatum: 2013-08-22
  • Format: 135 x 210 mm
  • ISBN: 978-91-7437-969-3