Författarcentrum Östs styrelse tvingas lägga ner bokförlaget Podiums verksamhet. Beslutet om nedläggningen togs den 30 september. De böcker som givits ut under 2014 kommer dock fortsätta att säljas några månader in på 2015. 

Läs mer

 

 

Active ImageStrindberg på de nationella minoritetsspråken!

Nu har vi sett till att Strindberg talar nordsamiska, meänkieli, jiddisch och romani chib. Läs mer om projektet här.

 
 
Strindberg släppt i fyra böcker
Active Image


I ett unikt projekt har bokförlaget Podium översatt och gett ut Strindberg på fyra officiella minoritetsspråk i Sverige. För första gången vet vi hur August Strindberg låter på romani chib, jiddisch, meänkieli och nordsamiska.
Översättningsprojektet är historiskt och saknar motstycke i Sverige. Läs mer.

Tisdag 15 april markerar slutpunkten på projektet och det uppmärksammas genom ett gemensamt evenemang för samtliga böcker, på Rönnells Antikvariat i Stockholm. Programmet startar 18.00 och innehåller bland annat samtal med Hans Caldaras och Katarina Kieri, som har skrivit förord till Noveller på romani chib respektive Uninäytelmä (Ett drömspel på meänkieli). Modererar gör Zandra Thufvesson och Stefan Ingvarsson. Från Podium finns Fredrik Lagerqvist på plats för att svara på frågor om minoritetsspråksutgivningen som i och med detta projekts slutförande läggs ner. Läs mer.