Start arrow Böcker arrow Väntar på sol av Andreas Stickler
Väntar på sol av Andreas Stickler

 »Jag vill fånga vardagen, stanna där och visa upp den. Jag har velat skriva om en man som varken är skitstövel eller hjälte.«
- Andreas Stickler

Under en middag kommer diskussionen in på män som inte fäller ned sittringen på toaletten. Samma kväll får Mats en ovanligt varm kram av sin hustru. Men plötsligt lämnar Mats fru honom och dottern Gry blir hans enda fasta punkt i tillvaron. Allt annat måste han börja om med från grunden: arbete, vardag, relationer.

Andreas Stickler borrar sig djupt ned i en vardag som de flesta nog skulle känna igen, i alla fall från utsidan. Det kan vara smärtsamt att ta del av den krisande Mats och hans tillkortakommanden. Ändå spirar ett hopp i bakgrunden. Till slut ska det väl ändå lossna?


Med boken medföljer en skiva, ett ”soundtrack”, med texter av Andreas Stickler och musik av Joakim Hillborg, Jan Boholm och Helene Hillborg.
 

Om »Jungfrukammaren« (2004):

»Vissa böcker bär man med sig även efter sista sidan. Jungfrukammaren lämnar läsaren smått illamående, med ett pirr i magen och många tankar om vad som egentligen spelar roll.«
Östersunds-Posten

 

 

Besök gärna bokens egna facebooksida!

 

 

PRESSRÖSTER

 

"Boken är mycket välskriven, författaren är väl insatt i hur livet så drastisk förändras vid en skilsmässa. Trots allt måste vardagen fungera!"

 

Lennart Bergström, Bokiabokrecension

 

 
  • Pris: 200 kr
  • Antal sidor: 396
  • Utgivningsdatum: 2014-10-27
  • Format: 135 x 210
  • ISBN: 978-91-637-6160-7