Vår historia

Hur det började

Husvagnsimport startades av Olle Berglund i Piteå redan 1961

Detta gör vårt företag till Sveriges äldsta husvagnshandlare i obruten rad av år. Från tidernas begynnelse importerade Olle diverse husvagnsfabrikat, bland annat Solifer från Finland, därav namnet ”Husvagnsimport”. Företaget flyttade från Piteå centrum redan samma år till den plats Vi ännu verkar från, Annelund bredvid E4an i Piteås utkant.

1977 övertogs företaget av familjen Hedgren med pappa Guy i spetsen. Alla utom lillasyster Gerd jobbade i företaget som i rask takt utvecklades steg för steg. Sedan 1980 finns även Husvagnsimport i Luleå med både försäljning och service av de representerade varumärkena. Från att ha sålt både Polarvagnen och Adria 1977 gick Vi över och sålde Polar exklusivt under tiden mellan 1977 och 1983. 1983 på hösten utvecklades företaget vidare i och med att försäljningen av Sävsjö övertogs. Detta var en syn in i framtiden eftersom Polar och Sävsjö sedermera slogs samman 1988. På sommaren 1994 var det dags att återuppta försäljningen av Adria vilket genast gav ett stort gensvar hos våra kunder som verkligen tog Adria-vagnarnas intressanta prisnivå och generösa utrustning till sig. 1996 drog pappa Guy sig tillbaka med ålderns rätt och företaget drevs sedan vidare av sönerna Ulf och Bosse.

Efter att i några år även provat sälja Solifer, men då enbart i Piteå, bytte Vi till Cabby sommaren 1997 och representerade därefter märket både i Luleå och Piteå tillsammans med Polar, Sävsjö och Adria.

I den tiden när försäljningen bara pekade uppåt, valde vi dock, att från och med årsmodell 2003 tacka nej till vidare försäljning av Cabby. På det viset kunde vi koncentrera våra befintliga resurser på våra ”Blå/Vita”, Polar och Adria (Sävsjö lades ner 1999).

Inte långt efter att vi valt att sluta med Cabby, vintern 2002/2003, fick vi dock erbjudandet att sälja KABE husvagnar i Luleå och Piteå. Efter att moget övervägt detta beslutade Vi att anta utmaningen och har sedan dess förmånen att representera 3 av Sveriges mest sålda varumärken.

I februari 2006 kunde vi inviga en länge efterlängtad utbyggnad och samtidig renovering av våra egna lokaler i Piteå. Med denna fick vi en mycket snygg butik, nytt showroom en trappa upp och även en inomhusutställning för några vagnar. Även vår välrenommerade serviceverkstad fick en tillbyggnad som tillåter oss att ta in även de största av de vagnar vi säljer på hela 12 m.

Augusti/september 2008 flyttade vi vår verksamhet i Luleå till nya egna större lokaler längre in på Betongvägen. Vi verkar nu i egna lokaler både i Luleå och Piteå på sammanlagt ca 2500 m2.

2017 blev året då den tredje generationen formellt tog över Husvagnsimport. Christoffer och Louise, med fullt stöd från Ulf och Bosse, är numera de nya ansvariga för rörelsen. Trots förändringen i ägandet fortsätter dock Ulf och Bosse under en överskådlig framtid.

Hemma bra men husvagn bäst!

Nutid

Vi finns numera alltså sedan många år både i Piteå och Luleå. Just 2 säljställen så nära varandra (50 km) ger en hel del fördelar. Vi ger våra kunder ett större utbud och skulle någon del tillfälligt saknas i Piteå eller Luleå kan vi ordna detta över dagen i de flesta falll.

Till din hjälp finner du närvarande 8 duktiga medarbetare, personlig presentation hittar Ni under rubriken Personal.

Som en av de första i Sverige har Vi jobbat hårt med vår marknadsföring via Internet. Vår första hemsida kom i drift i juni 1998, något som i en relativt konservativ bransch får ses som banbrytande. I dag kan Vi presentera hela vårt spännvidd av husvagnar och tillbehör på ett enkelt och tydligt sätt. De begagnade fordonen sköter Vi via Fritidsmarknad, vilket ger oss möjligheten till snabba uppdateringar vid förändringar av lagret. Det sistnämnda anser Vi vara A och O för en ”levande” hemsida. Vagnarna finns avbildade med en helt gäng bilder, allt för att kunna presentera en så komplett känsla som möjligt för Er.

Rulla till toppen